Höstkänslan


Fredageftermiddag är nog den bästa stunden i veckan. Man har en arbetsvecka bakom sig och en hel helg med ledighet framför sig. Samtidigt är man ”så trött så man vet inte riktigt var man ska ta vägen”. Just nu sitter jag vid köksbordet och är lite fryssen, mest för att man är trött kan jag tänka.

Jag hade kameran med mig till jobbet i dag för att om vädret tillät stanna på vägen hem för  att förhoppningsvis få ett par höstbilder. Men ibland så får man inte den där rätta känslan och den känslan växer sig starkare när man försöker att redigera bilderna.

DSC07548Står vid vägkanten och tittar ner mot sjön. Det är tyst och stilla, nästan lite spöklift tyst. Molnen börjar att hopa sig och jag känner att det även börjar bli lite svalare och fuktigare i luften.

Lite missnöjd är jag allt att inte orken och den där härliga känslan i kroppen infinner sig med kameran hängandes runt halsen.DSC07550

Dagens sista solstrålar försöker att tränga fram mellan molnen som salt fyller himlen.

DSC07430.jpg En liten lila klematis blommar i höstsolen. ” Nu börjar en ny tid och känn dig trygg här och nu. Ta tillvara på de möjligheter som behövs för att växa. Våga ta för dig” ur solögas bok – Växternas språk

6 reaktioner till “Höstkänslan

  1. Å, så vackra höstbilder! I morse ( kl 06.15) när jag åkte till jobbet var det isande kallt, minusgrader! Men vilket månsken..! Månen lyste så starkt, stor och rund över granarna på den mörka vägen genom skogen – så vackert! Men jag hade varken tid eller möjlighet att stanna och fota tyvärr.
    Visst är fredag veckans bästa dag, att ha lediga dagar framför sej! Ha en fin o skön helg, hoppas vi får lite sol o fint höstväder!

    Liked by 1 person

  2. Vet vad du menar med att den där känslan inte infinner sig men tycker fotona var jättefina. Sen vet jag inte heller hur det känns att jobba mån-fre och sen vara ledig lördag söndag. Jag har i hela mitt arbetsliv jobbat på schema. Som denna vecka jobbar jag mån, tis, fre, lör, sön natt. Men kanske är det samma känsla som när jag kliver av måndag morgon och har två lediga nätter 🙂 Ha det gott

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s