Cykeltur där kameran fick hänga med


I dag bestämde jag mig för att ta med mig kameran. Cykelturen skulle jag göra själv i dag och då är det bra att passa på att ha med kameran i ryggsäcken. Jag liksom kombinerar motionsturen med lite stopp och fotograferande. Galet säger , men jag bara ler och svarar: jaja jag tar i däremellan.

Turen i dag blev ”bak och fram” Jag cyklade motsatt håll och det lustiga var att samma sträcka fast motsatt håll blev 1 km kortare. Jag tror då inte på att den där runkeeper mäter riktigt….och så tar den en massa surf också har jag märkt.

Det jag inte tänkte på var att det då började med en ganska lång uppförsbacke….usch! Men om jag inte hade cyklat den här turen i dag så hade jag aldrig upptäckt övergångsstället….Nu vet vi nästa gång att det kan komma hönor på vägen 😀

Tystnaden och lugnet på landet gör att jag måste stanna innan nästa långa uppförsbacke börjar ( jaja, detta är bara början av backen). Jag står där på vägkanten och tittar, andas in doften och ser traktorn stå ensam där borta på åkern….. Bonden har nog lunchpaus. Det är så vackert och så tyst.

”Ju trognare du lyssnar inåt, desto bättre ska du höra vad som ljuder omkring dig. Och blott den som hör kan tala.”  

Dag Hammarskjöld

Efter någon km på grusväg genom skogen kommer man fram till Frötuna gårdJag hade faktiskt ingen aning om att det låg en gård med retreatmöjligheter så nära mig.  Kika in på sidan genom länken ovan. Det ser jättefint och avslappnande ut. Själva huvudbyggnaden glömde jag att stanna och fotografera. Jag kom på det för långt upp i allén och då skymde träden byggnaden.

Tänk vad mycket man upptäcker på en cykeltur om man bara tar sig tiden att stanna upp ibland och se, motionen får man ju emellan platserna. Det blir nog en tur till innan veckan slut där kameran får följa med, men då en annan väg som jag tror kommer fram och ihop med den jag cyklade i dag. Vad fantastiskt det är att vara på landet ❤

4 reaktioner till “Cykeltur där kameran fick hänga med

 1. Väldigt fina och variationsrika bilder från din tur på cykeln ! Brukar också kombinerar mina motionsturer med stopp och fotograferande. Älskar att cykla men det finns inte säkra cykelvägar här på Malta så det blir istället att gå snabbt till fots 🙂
  Gillar mycket den övre bilden liksom den med det tänkvärda citatet. Snyggt vald vinkel på det röda trähuset vid Frötuna gård!

  Liked by 1 person

 2. Jättefina stämningsfulla bilder och text. Ditt inlägg inspirerar mig att ta tag i service av min cykel. Jag tycker mycket mer om att cykla än att gå, mest för att jag alltid möter älgar, och då vill jag hellre sitta på en cykel så att kan komma därifrån snabbt 😉 Nu när jag börjar komma tillbaka till rutiner igen är det nog dags att återuppta träningen igen.

  Liked by 1 person

  1. Tack Annette ❤ Ja jag tycker också bättre om att cykla. Du påminner mig o service av cykeln 😉 ! Borde också… Det var längesedan jag mötte en älg, men vet att det finns flera där jag brukar cykla. Trött på blåsten bara…Det hade blivit mer cykel om det varit lite lugnare i luften 😉 God tur och lycka till med träningen 🙂 Jag själv ska också ta tag i det nu efter hjärnskakningen i maj och en trots vädret en skön härlig sommar ❤

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s