Blommor på köksbordet


Kaffedoft i köket och tända ljus och blommor på bordet. Härlig lördagmorgon.

Astilben är så enkelt vacker blomma med flikiga, sirliga blad som även de är vackra och jag har lärt mig att det finns ca 20 arter. De är fina som snittblommor då de tydligen står länge i vas, gärna som sällskap till andra blommor. Så nu får vi se hur jag klarar min lilla kvist. Jag har den tillsammans med en liten rosa/vit roskvist.

Blommorna är så vackra i sig själv så jag har inga ord att skriva ner i dag, men jag hittade några rader på ”Allt om trädgård” -blomsterspråket: ”Denna skira och mjuka men litet glanslösa blomma talar om känslor som kan vissna, tyna bort och dö om den inte får näring. Kärleken blommar upp för att sedan vissna om du inte hjälper den på traven. Lämnar du en eller ett par av dessa blommor till din vän säger du: var försiktig, men din lyckas sol går inte ner så länge din kärlek lever.”

Jag själv har plockat in min kvist själv….Titta och njut av blommorna.

 

6 reaktioner till “Blommor på köksbordet

  1. Tack fina poesifyllda Carina! Jag älskar den här bilden, den är så eteriskt vacker, och din eftertänksamma text är så rättvisande för bildens symbolik!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s