Semesterdag med bakning


I dag har det inte blivit mycket känns det som. Förutom tvätt, stickning och på eftermiddagen lite bakning.

Det är inte ofta jag äter godis och kaffebröd. Men ibland är det gott att stoppa något i munnen när man fikar. Så det fick bli barnens favorit när de var små: chokladbollar.

Jag gör mina så här:

200 g smör ( ja just smör…inget annat)

3 dl rårörsocker

6 dl havregryn

Allt detta blandar jag ordentligt för att sedan tillsätta 1 tsk vaniljpulver och 6 msk cacao. Blanda väl och avslutar med 4 msk kallt kaffe. Sedan låter jag smeten vila en stund i kylen. Forma små bollar och rulla dem i kokos.

DSC06749.jpg

Riktigt gott till kaffet!

Och det är ju sommar och semester, så lite gott måste man unna sig. Nu fortsätter jag med lite nyttigare frukostbröd. Ett nytt glutenfritt recept…får se hur det blir.

4 reaktioner till “Semesterdag med bakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s