Egen odling


Jag blev lite inspirerad av att visa mina clementinträd då jag i morse såg min systers lilla stickling från en citronkärna.  De är planterade samtidigt men är lite olika stora. Den ena kärnan är från en ekologisk clementin och den andra är inte ekologisk. De har varit lite sega att växa, men i år fick de specialjord för citrusväxter samt citrusnäring. Jag läste om att de inte vill ha kalk och att de ska ha mjukt, kalkfattig vatten. Tyvärr bor jag på plats med hårt och kalkrikt vatten och att citrusnäringen gör att det blir mjukare vatten. Vet inte var jag läste det men jag tycker att mina växter har blivit finare och växer efter det.

De vill också ofta bli duschade så att luftfuktigheten hålls hög så att bruna bladkanter och bladfall undviks. Bladfall kan också bero på för hög vintertemperatur. Det har jag varit lite slarvig med och har precis så; haft blad som blir bruna och ramlar av. Så fram med blomsprutan! För varmt tror jag inte de har haft i mina gamla torparfönster i vinter.

Tyvärr så är det inte säkert att frösådda plantor kommer att blomma, men det blir ju en stor, vacker bladväxt med tiden. Jag hörde på nyhetsmorgon att det kan ta upp till 10 år innan man, om man har tur får blommor. Planterar om gör man allteftersom och jag tror att snart behövs storlek större kruka. Tyvärr har jag just nu krukor utan hål i botten och måste nog fixa andra…med hål.

 

 

2 reaktioner till “Egen odling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s