Det bästa av försommaren


Det växer så det knakar

Vilken härlig känsla! Sommaren och ljuset är på väg och växter och grönsaker sträcker sig snabbt fram ur jorden för att njuta av att det äntligen är här.

Gremolata

I gårkväll grillade vi både sparris och kött. En god gremolata hittade jag på någon matsida på nätet.

  • Skal av 1 citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 kruka persilja ( jag plockade persilja direkt från landet)
  • 1/2 dl olivolja

Sparris

  • sparris
  • salladslök
  • pinjenötter
  • lite olivolja
  • salt och peppar
  • parmesanost

Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Mixa citronskal, saften, vitlök, persilja och olivoljan i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Om man inte gjorde som vi….vi grillade sparrisen och salladslöken, så råstek dem i olivolja några minuter. Lägg i salladslöken efter halva tiden. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på fat och toppa med gremolatan, osten och pinjenötterna.

Supergott!

En reaktion till “Det bästa av försommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s