Bästa tiden för rabarber


Rabarberns växer så att det knakar just nu. Bästa smaken på dem är också nu. Ljus fräsch rabarbersaft smakar sommar.

Rabarber

Jag kokade 1 kg rabarber , 1,5 liter vatten i ca 15 min utan att röra. Rör man så blir saften grumlig. Sila saften och tillsätt 4,5 dl socker. Koka upp på nytt och låt stå en liten stund. Ta bort skummet och häll upp på flaska.

Bästa sommarsaften!

Rabarbersaft med is

8 reaktioner till “Bästa tiden för rabarber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s