Testa potatisbullar till middag


Varför inte testa att göra egna potatisbullar till  middag i dag. De är inte alls samma sak som de fabriksgjorda man får i skolan.

Jag gjorde ca 4 portioner:

1 kg mjölig potatis som fick kokas mjuka. Sedan mosade jag det med 4msk mjölk och 2 msk smör. Jag vispade ihop lätt 2 ägg innan jag hade i äggen i smeten, blanda ihop allt. Avsluta med lite salt och vitpeppar. Strimla purjolök ca 1 1/2 – 2 dl och blanda i smeten. Forma till biffar och vänd i ströbröd. Eftersom vi  är gluten och veteallergiska så vände jag i glutenfritt ströbröd.

Stek på båda sidor tills de har fått fin färg.  Servera med kycklingbacon, färsk vitkålssallad och rårörda lingon.

Enkel ganska snabb, men lite kladdigt för händerna,  middag som jag kan rekommendera.

Receptet hittade jag på Hemmets journal hemsida.

Lycka till med torsdagsmiddagen!

 

2 reaktioner till “Testa potatisbullar till middag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s