Solen värmer lite


Vaknar tidigt av att solen kikar in i fönstret. En bra dag för att testa att göra lite mer än tidigare dagar. Hoppas, hoppas.

Tar med mig kameran och i dag väljer jag mitt sigma 70-300 objektiv. Det finns macro på det och jag måste testa det lite mer än vad jag har gjort. Jag tycker att objektivet är lite tungt men det var vad min ekonomi tillät just då jag köpte det. Stativet tog jag inte med på promenaden. Ville inte bära för mycket utan bara testa en promenad och ”jobba lite med huvudet” för att se hur jag mår efteråt.

Tulpan i skugga

Här vid tulpanen försöker jag att få ett bländarvärde på F4, men kameran vill inte som jag då denna bild är bländare F5.6. Jag vet inte varför kameran inte ville det just här… Objektivet är också inställt på macro. Lägesratten stod på A. Jag ville testa olika inställningar då jag oftast använder manuellt.

Flaxande höna

Normalzoom på objektivet men fortfarande lägesratten på A. Jag vill ha bakgrunden bakom hönan suddigt. Här är det bara en lyckträff att hönan flaxade till med vingarna och jag hade inte riktigt fått in skärpan på hönan. Nu blev jag inspirerad till att skaffa ett bättre objektiv så att man hinner med röreler av djur bl.a.

 

Omelett på gårdsäggen

Nu är kraften slut och det är dags att vila en stund, trots det fina vädret. Det blåser tyvärr och vinden är kall så jag flyttar in en stund.

Ha en skön eftermiddag alla!

Blå himmel

 

2 reaktioner till “Solen värmer lite

  1. Hej. Jättefina bilder. Allra helst den första på tulpanen och den på hönan var läcker. Jag var så dum för några år sen. Sålde mitt macro för tyckte inte jag använde det. Så dumt. Så nu kikar jag på ett nytt men de är så dyra. Ha det gott// Leila

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s