Rabarbertider


Underbara färger, men värmen saknas. Rabarbern söker sig upp i alla fall och det kändes dags att testa rabarberpaj.

Receptet hittade jag i en härlig sommarbok : ”Magisk sommar”  Då jag inte kan använda vetemjöl och gluten gjorde jag om receptet. Jag bytte ut vetemjölet mot bovete och lite mandelmjöl. Det funkade riktigt bra men jag har ju inget att jämföra med då jag aldrig har testat receptet med vetemjöl.

Doften väckte upp sommarkänslan i köket.

Underbara färger och nytänkande
Eftermiddagskaffe

 

Ljuvlig doft av rabarber och vanilj

Varför inte göra en egen vaniljsås till pajen. Vaniljsås på kockarnas vis och receptet hittade jag här på icas sida

 

Rabarberpaj

Pajen gjorde jag så här:

2 dl havregryn

1 1/2 dl mjöl ( 1 dl bovete och 1/2 dl mandelmjöl använde jag)

1 dl socker

125 g smör

1/2 dl grädde

1 kryddmått vaniljpulver

2 msk sirap

Smöret smälter man i kastrull tillsammans med grädden. Blanda sedan i det i de torra ingredienserna. Grädda i 150 grader i ca 40 min.

Rabarberns är perfekta just nu.

4 reaktioner till “Rabarbertider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s