Glutenfria havrefrallor


Idag bjuder jag på ett glutenfritt brödrecept. Inlägget är hämtat från ett tidigare inlägg i min gamla blogg. Ett enkelt och gott bröd att plocka fram ur frysen vid behov.  Dessutom är det enkelt gluten och vetefritt bröd att börja baka med om man är osäker. Receptet finns i boken Baka Glutenfritt och du hittar den här

25 g jäst

2 msk honung

800 g fingervarmt vatten

365 g havremjöl

180 g bovetemjöl

35 g grovmalet psylliumfrön

1 1/2 tsk salt

2 tsk brödkryddor

Blanda jäst med vatten och honung.

Mät och blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ihop med vätskan.Blanda någon minut.

Vill man ha russin i så blanda i dessa.

Degen är väldigt klibbig men sväller och sätter sig.

Jäs i 1 – 1 1/2 timme. Dela degen i 16-18 delar.

Fukta händerna med vatten och forma bullar utan att knåda. Pudra över med havregryn och låt jäsa i 35 – 45 min.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 25 min.

2 reaktioner till “Glutenfria havrefrallor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s