Vårens färg gult

Vårens färg gult, kan man inte motstå

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Knitting room

Vårens färg gult i stickat

Jag kunde verkligen inte motstå vårens färg gult när jag såg garnet och mönstret så klart. Alltså, har ni någongång känt att ni är som barnen eller som “kor på grönbete”? Ni vet de där stunderna ni har fått något i handen som ni har beställt eller köpt i butiken. Man är så ivrig så att man inte kan hejda sig, man vill nu! Spelar ingen roll om det gäller garn, böcker, smink eller vad som helst. Ni måste bara testa, läsa eller fixa precis på sekunden.

Precis så är jag när jag får garn i min hand. Jag är som barnen….vill nu, nu med en gång. Älskar vackra garner och känslan när man håller ett garnnystan i handen och jag luktar gärna också. Gillar doften av ett nytt nystan. I dag hämtade jag ut garnkittel jag hade köpt. Och ja, jag valde gult.

Det är ingen kraftig gul utan mer lejongult ( sa man förr i allafall ) En gul  färg som jag tror att jag faktiskt kan ha.

Vårens färg gult

Ivrig att börja nya projekt

Jag blir som sagt så ivrig och vill helst börja med en gång. Så bra att jag inte hade rätt rundstickor hemma. Som ni ser på bilden nedanför så håller jag på med ett par vantar. Dessa tar sin lilla tid då jag bara kan sticka när det är dagsljus. Eftersom de är i grått och svart är det så himla svårt att se i lampljus på kvällen. Men jag är snart färdig med vante nr 1. Sedan ska nummer 2 göras och helst bli lika den första. Men vantarna har jag inte bråttom med, det får ta sin tid. Ett roligt projekt som var kul att testa. Om jag stickar fler vantar vet jag inte. Omöjligt är det inte även om jag tycker att det är lite för litet och jobbigt med alla strumpstickor.

 

Vårens färg gult

Gillar ni garn och att sticka så hittar ni massor med garn och mönster här hos Knitting room

Jag har haft en förkärlek till mörka garner ( som ni ser i vanten). För något år sedan stickade jag en svart tröja i mohair och silke. Den var inte lätt att sticka. Vill ni kika på den så hittar ni inlägget här

Nu längtar jag faktiskt att få sätta detta vackra gula garn på stickor. Ett garn i mohair och ett garn i bomull / Merinoull.

Återkommer med bild så småningom. Nu är det dags för sängen

Sov sött!

6 kommentarer

 1. Kul med nya projekt. Har stickat i hela mitt liv och mycket annat men kan inte längre med mitt nervproblem i halsryggen. Har ändå alltid sockor på gång men får bara sticka 8 varv per dag. Är glad ändå att jag får sticka lite varje dag.
  Ska bli spännande att se bilden på det gula garnet.
  Merinoull skulle jag däremot aldrig köpa med tanke på djuren.
  Ha en trevlig helg!

  1. Carina
   Author

   Usch det låter inget skoj. Tur du iallafall kan sticka 8 varv per dag. Jag stickar typ 10 varv per dag. Det är mitt mål. Kan bli mer men också mindre.

   Merinoullen från detta garn kommer från får som mår bra och behandlas väl.
   Leverantören av detta garn har garanterat att ullen som garntillverkaren köper inte kommer från får som har blivit utsatta för mulning.

   Kram till dig och ha en fin helg!

 2. Vackert garn! Jag stickar inte längre, jag vet inte varför jag slutade egentligen. Nu skulle axlar och armar protestera, men får en liten tanke om att testa med sockor då maken älskar yllesockor och sliter ut dem fort.

  1. Carina
   Author

   Ja det är så vackert 😍
   Trist när kroppen säger ifrån
   Ha en fin lördag 🤗

  1. Carina
   Author

   Visst är det! Just nu är gult den färg jag dras till.
   Tack det är min terapi 🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.