spegling

Spegling, en utmaning

Helgens utmaning var spegling

Vad betyder spegling för er? I helgens utmaning hos “fotosöndag” var just speglingar utmaningen. Jag reflekterar över ordet och vad jag kan hitta som passar bra att fotografera. Som alltid när jag läser om veckans utmaning tycker jag att det är svårt och kan bli lite stressad och få prestationsångest. Men i slutet av veckan kan tiden ha runnit förbi mig och jag fotar ingenting, eller så blir det något. Som den här helgen t.ex.

Tittar in spå wikipedia och läser om spegling och läser en hel del intressant. I stället för att skriva om det kan ni om ni vill läsa om det här.

Jag gick i alla fall en promenad i går och tog med mig kameran. Jag tänkte att jag skulle “slå två flugor i en smäll” och testa om mitt knä höll för en promenad och om jag hittade något passande motiv till fotoutmatningen.

Här är mitt bidrag:

Vackert väder men blåsigt

var det på promenaden. Men jag hittade lite att fotografera. På min promenad går man igenom en gård, himlen var blå och solen sken. I ett av fönstren på ett hus vid vägkanten speglade det så fint från ladan och träden mitt emot. Att fönstren var slitna och avflagnade från färg gjorde det ännu bättre tycker jag. Charmigt och med en historia om ett gammalt välanvänt hus…..

Jag hittade lite annat med speglingar, men fastnade just för den här bilden att visa på fotosöndag.

Här nedan visar jag några fler bilder från mina tankar om just speglingar:

spegling

Stubben kikar på sig själv i vattnet

 

spegling

Speglingar från morgonsolen genom blomvasen

 

Hoppas att ni alla har haft en fin måndag.

Sov så gott!

6 kommentarer

 1. Första och andra bilden är mina favoriter. Så vackert när solstrålar bryts genom glaset.

 2. Jag fascineras av speglingar och kan inte låta bli att fota dem, speciellt vattenspeglingar, tycker att det blir så vackert när speglingen bryts av vågrörelser och krusningar. Samma sak händer ju i ett gammalt fönster som i ditt fina foto överst. Solreflexer är också så vackert men ofta väldigt kortvarigt så det gäller att vara snabb med kameran. Så läckert med reflexerna genom vasen!

  1. Carina
   Author

   Visst är det vackert med speglingar
   Magiskt på ett sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.