Helgens vinterlandskap i bilder

Godmorgon och välkommen  till en ny vecka i vårt vackra vinterlandskap..

Hur kickar ni igång er? Här sitter jag i soffan framför tv`n och tittar på mina bilder från helgen. Hos oss var det fantastiskt vackert och ca 6-7 grader kallt. Jag kunde inte titta mig mätt på det fina vinterlandskapet vi har nu. Jag slås av tanken att det är så här jag kommer ihåg mina barndomsvintrar när vi var till mormor och morfar. Men det är säkert lite fel, för jag tror inte att det alltid var så här då.

I dag är det varmare och det blåser en del.

vinterlandskap

Många isar är tjocka och plogas sa att man kan åka skridskor. Såg på isen jag var på i helgen att det spåras för skidåkning också. Det ser verkligen jättemysigt ut att glida fram på isen som alla människor gjorde runtomkring mig. Glada människor som kämpar på sina långfärdsskridskor, men samtidigt hejar glatt. Varför tittar vi inte på varandra på stan och hejar på samma sätt som vi gör i skidspår och skridskoisar? Ja, inte alla då men ändå.

vinterlandskap

Något annat jag la märke till på isen var att så många struntade i att ha hjälm när de åker… Varför? Är man så säker på att man inte ramlar? När jag gick där på den ibland skrovliga isen som det också fanns en del sprickor i så tror jag att det är ganska lätt att i farten åka ner i de där sprickorna och “fastna”.  Okej, jag hade inte heller hjälm där jag försiktigt gick på isen med min kamera. Pulsade i snön i bland, då det inte var lika halt där *ler*.

 

Det här var lite vinterbilder från helgen och här kan du se några fler från veckan som var. Tyvärr var jag inte med i fotosöndags utmaning den här helgen, men vill ni titta på de andras bidrag kan ni kika in här

I morgon får vi veta nästa söndags utmaning. Nytt försök gör jag då.

Ha en fin måndag!

6 kommentarer

  1. Carina
   Author

   Tack Anita Birgitta!
   Det var fantastiskt vackert och kallt i helgen!
   Ha en fin dag

 1. Tina

  Åh så fint det blev med nytt tema till din fina blogg Carina 🙂
  Vackert och jag får en känsla av att åka skridskor när jag ser dessa bilder!
  Önskar dig en fin dag!

 2. Carina
  Author

  Tack snälla Tina <3!
  Mmm det stämmer bra det 😉
  Tack detsamma eller snarare : Ha en toppenkväll!

 3. Igår kämpade jag mig igenom snöstormen och idag snöade det kraftigt hela dagen. Väntar fortfarande på lite sol.
  Fina bilder! Ha en fortsatt trevlig kväll.

  1. Tack Kristallina! 🤗
   Åh vad härligt. Här har det inte snöat på ett par dagar. Men snön ligger kvar.
   Ha en fin kväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.