Morgonpromenad i stan

Morgonpromenaden i stan blev en härlig stund i soluppgång

Äntligen lite kyla och ljus kryper sig in och letar upp vår själ och värmer upp den. Tänk att kyla tillsammans med ljuset gör att vi blir varma och glada inombords.

 

Upp tidigt trots ledighet. Trött och seg som alla andra morgnar just nu. November och december är riktigt sega månader, allra helst som det har varit mörkt och grått. I dag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag. Inget märkvärdigt för det är ju bara ett par siffror på ett papper…

Jag var iallafall iväg på den årliga tandläkarkollen. Fy vad jag är stressad innan, men oftast har det ju gått bra. Som idag 🙂

Eftersom jag var på stan tidigt passade jag på att ta med mig min kamera och tog en liten promenad. Det var så vackert och lugnt i stan denna fredag mellan helgerna.

Just nu har jag inte varit så aktiv med kameran och liksom tappat gnistan eller kanske självförtroendet på att fotografera. Men några bilder blev det.

Det är fint att gå efter ån i stadsparken. Och jag gillar det bäst när det är ganska folktomt och vindstilla som det var i morse.

Solen speglar sig så fint på isen som har lagt sig. Åh vad jag hoppas att kylan håller i sig så isarna blir säkra. Vill så gärna lära mig att åka långfärdsskridskor. Men, men vi får väl se hur mitt “dumma” knä behagar att bli smärtfritt…

Gick förbi studenternas och kikade på byggnationen av ny läktarna.

 

Månen stod högt och vackert ovanför Uppsala slott. Vilken vacker morgon! Ett par minusgrader, solsken och en lugn stad. Det är ju det bästa tänkbara på mina promenader.

6 kommentarer

 1. Vackert! Förstår att du njöt av stillheten och lite ljus. Jättefina bilder! Andra bilden är min favorit där grenarna hänger som en gardin i förgrunden. Har tappat greppet om kameran för flera veckor sedan. Det kanske är det gråa vädret också som dödar inspirationen. Det vänder snart, helt säkert 😀

  1. Carina
   Author

   Tack 🥰
   Ja vädret drog ner här också.
   Tappade lite självförtroendet i all den gråa”världen”
   Ha en fin helg och ett Gott Nytt År 🎉

 2. Tina

  Önskar dig en fin födelsedag finaste Carina! Hoppas du har haft det bra idag <3 Allt gott önskar jag dig 😀 Gott Nytt År min vän och hoppas året 2019 blir ett toppenbra år 😉 Kram

  1. Carina
   Author

   Tack så jättemycket Tina. Den var lugn och fin. I dag kommer två av sönerna, mamma och syster.
   Ha en fin helg och ett Gott Nytt år 2019 <3

 3. Vackra bilder över ån och slottet! Ljuset betyder mycket, det har varit väl skumt många dagar. Tandläkaren är det som är lättast för mig, men jag behöver komma dit nu, har en sprucken tand. Min tid blev inställd så jag väntar. När man inte “vädrar kameran” kommer lätt tankar lika skumma som vädret.

  1. Carina
   Author

   Åh Och jag har jobbigt med tandläkaren….
   Ja nu får det bli fint ljus så kameran får luftas 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.