Hand o ch nagelvård

Inlägget innehåller affilatelänkar

Hand och nagelvård är viktigt i dessa kalla månader

. hand och nagelvård är AO under vinterhalvåret. Jag har alltid haft väldigt sköra naglar och går sedan ett år tillbaka hos en nagelterapeut och lägger på förstärkning på mina naglar. Jag gör det för att jag mår bra av det och, haha det verkar som om mina händer och naglar också mår bra  av det 🙂

Nu när jag var där hade inte min förstärkning släppt något nästan. Ovanligt i som terapeuten sa; månaden då “allt” släpper på naglarna. Det är en mörk, kall och fuktig månad.

I ca en månad har jag testat jojobaoljan jag brukar ha i mitt ansikte även på naglar och händer. Och jag tror verkligen att jojobaoljan har hjälpt till. Har alltid olja på naglarna och har haft annan nagelolja, men när den tog slut testade jag jojoban. Med gott resultat tycker jag.

Jag beställer min olja här

nagelvård

Hur sköter man om sina naglar då?

Ja det gäller att ha tålamod och att avvara en stund varje kväll.

Använd alltid Mild aceton och oljefri remover.

Borsta rent med nagelborste undertill – ALDRIG peta med något. (Min nagelterapeut “tjatar” på mig 😉

Nagelfil av sandpapper och glöm inte att naglarna är INTE ett verktyg!

Nagelolja och en bra handkräm. ( Har alltid en handkräm i väskan)

Handskar! – När jag diskar, eller tvättar. engångshandskar vi bakning och matlagning när det krävs. och inte ha händerna i för mycket vatten, då naglarna är som svampar och suger åt sig vattnet.

Maria Åkerbergs jojobaolja hittar du här Den är verkligen fantastisk! Jag har den i mitt ansikte nu på vintern samt att mascaran går lätt att få bort med lite av oljan på fingertoppen. Nu har jag ju testat den på naglarna också. Super!

nagelvård

Så här beskriver Maria Åkerberg själv sin olja:

Coldpressed Jojoba Oil är en universalprodukt för hela familjen. Den gyllengula oljan är framtagen genom varsam kallpressning av frön från Jojobabusken. Oljan är mycket hållbar, konserveringsmedel behövs inte.

Användning:

Den unika sammansättningen av fettsyror gör att Jojobaoljan snabbt går in i huden. Den binder hudens fukt, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Fungerar som en vattenfast creme som skyddar dina händer i flera timmar mot vattnets uttorkande effekt.

 • Ansiktsolja för alla hudtyper: Oljan används för sig eller under någon av cremerna i vårt sortiment. Oljan är tunn i konsistensen och går snabbt in i huden, utan att kladda.
 • Torr hud: Har du mycket torr hud kan du uppleva att huden dricker vad den behöver av oljan. Det är viktigt att ge huden så mycket som den vill ha. Huden ges möjlighet att återuppbyggas och kan lättare binda fukt. Oljan blir mycket dryg när huden har kommit i balans.
 • Torrt hår: Gör inpackning med Jojobaolja. Om håret är mycket torrt appliceras oljan i topparna efter hårtvätt.
 • Makeupborttagning: Jojobaolja på en fuktad bomullstuss tar enkelt bort all makeup, även vattenfast mascara.
 • Problemhud: Jojobaolja verkar balanserande på alla hudtyper.
 • Babyvård: Den är tunnare än Baby Oil. Ta gärna några droppar i badvattnet.
 • Ömma bröstvårtor: Vid amning rekommenderas Jojobaolja. Eftersom den är smaklös och helt ofarlig att förtära (i motsats till produkter som innehåller mineralolja), behöver den inte tvättas bort före amning.
 • Svamp i underlivet: Använd oljan minst två gånger per dag. Behandla någon dag efter att symptomen har försvunnit.
 • Rakning: Använd oljan efter rakning. Oljan är bakteriedödande och motverkar röda prickar.
 • Torra eksem: Jojobaolja förbättrar hudens skyddsbarriär och motståndskraft.

Jojobaolja är den perfekta produkten för hela familjens hudvård. Den skyddar även mot kyla. Vid sårig hud, använd Aloe Vera Barbadensis. Olja kan hindra huden att bilda en skorpa.

Självkonserverande system.

 

Ha en fin söndag och njut av solen om ni ser den!

9 kommentarer

 1. Min händer spricker i denna kylen, samma med min brors. Vi smörjer in oss flera gånger om dagen med handcreme samt jag använder nagelolja två gånger om dagen.. men det hjälper knappt..

  1. Carina
   Author

   Har du testat jojobaolja? Handkräm aloe Vera är också bra. Jag smörjer flera gånger per dag.
   Handske vid disk mm är också AO

 2. Tvättar alltid händerna med Natural Care Fine Liquid Soap Almond Oil. Den är också kanon. Mina naglar är stenhårda som går att använda som verktyg, ha..ha…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.