Spröda marängsnittar med kanel

Spröda marängsnittar med smak av jul

Helt ljuvliga är dessa glutenfria marängsnittar som smaksätts med en gnutta kanel. Även om man tål gluten och veteprotein kan  jag verkligen rekommendera dessa till glöggen i advent.

Mina har stått i kylskåpet sedan förra söndagen och de har bara blivit ännu godare.

 

Ca 18 st

1/2 dl råströsocker

90 g rismjöl

25 g majsmjöl

1/2 dl maizena majstärkelse

75 g rumsvarmt smör

1 msk vatten ( jag tog lite lite mer)

1 msk ljus sirap ( ekologisk)

Maräng

1 äggvita

1/2 dl råströsocker

1/2 tsk kanel

 

 

Blanda socker, rismjöl, majsmjöl och majsstärkelse. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och sirap och arbeta ihop till en deg som sedan ska stå kallt ca 30 min.

Vispa äggvita till hårt skum och sedan tillsätt lite socker i taget under vispning. Tillsätt kanel.

Tryck ut 2 st längder på plåten och bred ut marängen över längderna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min i 175 grader.

Låt längderna vila några minuter innan du skär de i sneda bitar.

Njut till adventsfikat eller glöggen.

 

3 kommentarer

    1. Carina
      Author

      De ÄR goda! Speciellt efter ett par dar i kylskåpet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.