Ljusstakar behöver jag massor av i november

Innehåller annonslänk

Just nu plockar jag fram massor av ljusstakar.

Fy vad mörkt det är. Ja, november är nog den jobbigaste månaden men även halva januari och februari då man plockat bort allt efter jul. Så tycker i alla fall jag.

 

Tänker på dessa rader ur en av Selma Lagerlöfs sagor/berättelser nu när novembermörkret vilar tungt över oss:

 Detta ska du komma ihåg för det är så sant som jag ser dig och du ser mig. Det är inte på ljus och lampor som det kommer an, inte heller måne och sol, utan det som är nödvändigt, det är att vi äger sådana ögon som kan se guds (all- mitt ord) härlighet. – Selma Lagerlöf

 

För något år sedan hade jag faktiskt adventsstjärnan hängandes på väggen så här. Det var lite bökigt att få till snyggt men jag trivdes väldigt bra med det i det lilla köket. Min stjärna är gammal men du hittar mer inspiration här

Ljusstakarna har jag fått i födelsedagspresent för flera år sedan. Jag som älskar sju i alla olika former. Sugen på nya ljusstakar eller lyktor så hittar ni bra pris här Själv behöver jag inga nya ljusstakar ( tror jag ) hur gärna jag kanske skulle vilja 😉 Tomten tror jag faktiskt kommer från Gotland.

 

 

Skumtomtar har nästan blivit ett måste när de kommer till jul. Onyttigt och egentligen ganska äckligt ( äter ju aldrig godis nästan) men ändå så goda.

Ljusstakarna i tenn ni ser lite bakom är från när jag var barn. Fick dessa av min mormor och morfar.

Här ser ni en ljusstake jag verkligen önskar mig trots att jag har flera fina. Tycker att den är så vacker, men just den lär nog stanna i just en dröm. Hittar den inte på  någon annan plats än just svenskt tenn.

 

Ja lite kanske man längtar efter advent och jul ändå. Man behöver ljusen.

Ha en fin söndag och mysig fars dag ni som uppmärksammar den.

4 kommentarer

  1. Carina
   Author

   Tack 🙂
   Visst är de fina ! Absolut att du ska använda dem 🙂
   Ha en fin söndag

 1. Ja, det är fint med levande ljus överallt. Har jag också fast jag har två katter. Då kan man inte ha den typen av ljusstakar som du har 😀 Hoppas vi får se en solstråle någon gång igen. Nu blir det inte ens ljust längre. Ha en trevlig ny vecka!

  1. Carina
   Author

   Detsamma kära du
   Jag har en katt men han är aldrig på borden som tur är 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.