Blommor i advent

Blommor i advent

Jag är helt tagen av att rosen på bilden stod i mitt kök i tretton dagar för ett år sedan på fredag. Jag köpte en bukett på rosor inför min pappas begravning och plockade ur några blommor som jag och mina söner skulle ha som handblommor. De andra fick stå kvar hemma i mitt kök. Två st slängde jag efter en vecka och fyra efter tretton dagar. Men denna vacker i femton dagar! I blomsteraffären sa de att det är kallt vatten som gäller, inte varmt för då frodas bakterierna. Och jag följde det de lärde mig och har bytt till fräscht vatten ungefär varannan dag. Underbara rosor!

jag är så förtjust i fina julstjärnor. Denna fina är från förra året, för i år har jag en rosa. Jag vill absolut inte ha för mycket advents och jul pynt, men lite blommor och ljus piggar upp.

 

Amaryllis hör till julen tycker jag och förra året blev det en vit. Bilden påminner mig om att jag måste köpa nu.

 

Speglingar i bordet, men bordet har jag inte kvar. Vit  liten söt jullykta.

4 kommentarer

 1. Fina bilder! Visst blir man glad när blommor håller länge. Adventsstjärna är jag inte så förtjust i men Amaryllis är en stor favorit. Har en vit sedan 3 år tillbaka och idag såg jag att den driver en knopp. Man kan bli glad för mindre 😀

  1. Carina
   Author

   Men så nyfiken jag blir
   Hur lyckas du med amaryllis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.