Utflyktsmål med barn

Barnteater med spöket Laban

God morgon från en härlig och frostig morgon hos oss.

Vilken vecka det har varit. Jag har jobbat för första gången på tre veckor och det slutade med att jag i går blev kanonförkyld tyvärr. Men idag är jag faktiskt ledig och hoppas ladda batterierna för kommande vecka.

I tisdags började det bra på jobbet eftersom vi åkte iväg på barnteater med klassen.  Det var en varm, spännande och lekfull föreställning som bygger på Inger och Lasse Sandbergs kända barnböcker om Lilla spöket Laban och om att vara rädd, om behovet av trygghet och vänskap och om att få vara den man är. En fin men liiite läskig teater. Barnen pratade efteråt mycket om att pappa spöke var rädd för ….ja vad var han rädd för? Var han rädd för något? Spöket Laban är för barn i åldern 4-8 år.

Det som är lite roligt är att jag väcktes upp i mina minnen från min skoltid då jag gjorde ett arbete om just Inger och Lasse Sandberg och deras barnböcker. Minns att jag skrev till dem och att jag också fick svar och kunde slutföra mitt skolarbete bra. På den tiden var det att skriva brev, stoppa i kuvert och gå till brevlådan. Sedan var det bara att vänta till det damp ner ett brev innanför dörren 🙂

Barnteater

Om teatergruppen DaCapo vet jag inte så mycket mer än det jag hittade på deras hemsida. De spelar teater för alla åldersgrupper och de spelar både i Uppsala och på turné.

Barnteater

Lite mörkt ibland och lite läskigt.

Barnteater

Är det verkligen sant att pappa spöke inte är rädd för någonting?

Barnteater

barnteater

barnteater

 

Nu blir det lite annat pyssel idag och veckan som kommer kanske det inte blir så mycket här på bloggen. Ibland räcker inte tiden till eller så funkar det helt enkelt inte att vara just här inne 😉

Ha nu en riktigt fin helg!

2 thoughts on “Barnteater med spöket Laban

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.