Funderingar kring stress och beslut

God morgon!

Ännu en morgon då solen letar sig in i köksfönstret och både värmer och lyser upp och jag sitter och funderar på stress och beslut. Ute är det lite lätt dimma. Min tredje sjukskrivningsvecka börjar att gå mot sitt slut och jag ser faktiskt en ljusning på mitt tillfrisknande. Trots det har jag vaknat med huvudvärk, snorig och ont i halsen (5 dagar efter avslutad antibiotikabehandling) Jag har varit “isolerad” i veckan förutom lite promenader och besök i matvarubutiken då. Så var har jag inandats dessa baciller? Efter antibiotikabehandling har man ju inte så mycket motståndskraft men jag har verkligen varit försiktig…

stress

Som varje morgon ( föutom när jag har sovit som en stock) den här veckan sitter jag i dag vid köksbordet och dricker äntligen mitt kaffe, det smakade inte med kaffe förra veckan och veckan innan det. Stickningen jag började med när jag blev piggare börjar att likna en tröja. Jag njuter av dessa morgnar när det är tyst och stilla.  Endast sus från mitt huvud då eftersom jag fortfarande är svullen i näsgångarna samt att trumhinnorna buktar inåt. Men även det har blivit bättre de senaste dagarna.

När man sitter så här i sin ensamhet och sitt lugn så kommer många tankar. Det är liksom då man passar på. Jag tror att vi alla har saker/beslut som vi går och bär på. Det kan vara stora, det kan vara små beslut. Ibland delger man sina tankar med någon annan och ibland behåller man dem för sig själv. Men i slutändan är det ändå ditt beslut och ingen, absolut ingen ska tjata på dig att bestämma dig, gå vidare med beslutet eller inte. Det måste ske i sin egna takt. Ja ibland måste man ta snabba beslut, men jag tror att tjat kan stressa och kanske gör att man kliver ett steg bakåt trots att man inte vill.

stress

I går pratade jag med två kvinnor. Inte ens det har jag orkat med dessa sjukveckor – att prata. Två starka kvinnor i mina ögon. En hade tagit ett stort och viktigt beslut och det beundrar jag verkligen! Den andra är glad och positiv trots krämpor och säger att det är ju så här i min ålder. Hon ringer alltid mig när jag går och tänker på henne och nu hade jag gått och tänkt på henne och att jag måste ringa…då ringer hon! Vi hade inte pratat sedan sista maj berättade hon. Hon för en liten dagbok och påminde mig hur jag mådde 31 maj. Nu tänker jag att man måste bli bättre på att höra av sig till vänner, men å andra sidan så är det ju vänskap när man aldrig gnäller eller tjatar på varandra att man aldrig hör av sig. Man finns där ändå.

Ta hand om er och njut av fredagen.

stress

 

4 kommentarer

  1. Härligt att du är på bättringsvägen. Håller med dig om dina funderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.