höstpromenad

Höstpromenad i långsam lunk.

Sakta lunk på min höstpromenad

Äntligen hade jag lite ork för en kort höstpromenad, så att lungorna fick känna sval fin höstluft. Frös gjorde jag trots varm och skön jacka och handskar samt ullstrumpor i stövlarna.

Och visst tog jag med mig kameran. Ja inte orkade jag så mycket men ett par tre fem bilder blev det så klart. Efter denna korta promenad sitter jag nu utslagen i köket och skriver efter att ha tittat på bilderna. De är inte så jättemycket redigerade. Ljuset ute verkade vara perfekt. Solen höll på att ta sig upp och samtidigt försöka tvinga bort molnen på himlen.

höstpromenad

I snöbärsbuskarna hade löven ringlat sig ner, vattendropparna glänste och jag njöt av stillheten. Tyvärr har ju snöbären irriterande egenskaper och får man i sig  dom så får man magbesvär med illamående, diarré och kräkningar. Enligt giftinformationscentralen ska man dricka något om man fått i sig bären.        Om t.ex. barn har fått i sig mer än  10-15 bär förtärts, ring giftinformationscentralen och kontrollera risken.  Jag kommer ihåg när man var barn och gick till skolan hur man plockade dessa bär och stampade på dem så de small. Undrar om man kom i tid ? 

höstpromenad

Vacker mur omringad av massor med vackra löv.

 

höstpromenad

Tisteln på väg att ge upp. Den har lagt sig ner på den fortfarande gröna fuktiga bädden.

 

höstpromenad

Några få blommor har kämpat i höstens svala luft. En liten höstbukett får följa med hem….kanske höstens sista.

 

 

9 kommentarer

 1. Vackra bilder och fin bukett ?
  Trevlig höstdag och hoppas du får återhämta dig!

  1. Carina
   Author

   Tack Tina <3
   Önskar dig också en trevlig höstdag
   Kram till dig

  1. Carina
   Author

   Tack så jättemycket för din fina kommentar! Promenader gör gott för själen:)

 2. Väldigt vackra bilder! Första bilden är min favorit. Fin med en liten höstbukett. Tror inte att jag kunde få ihop en minibukett ens. Fortsätt att krya på dig!

  1. Carina
   Author

   Tack ! Ja liten och söt 🙂
   Det fanns inga och så helt plötsligt stod de bara där vid kanten av gångvägen

 3. Så skönt med en liten promenad, tänker jag, vädra lungorna och kameran behöver man ju. Jag går runt huset, det räcker just nu, men börja tröttna på att se samma hela tiden. Men jag såg en fjäril, hann inte få den på bild dock. Jättefina bilder, med höstens krispighet och roligt med den lilla buketten. Fortsätt krya på dig!

  1. Tack?
   Runt huset skulle ha räckt för mig också… bättre men inte bra idag. Det verkar långdraget.
   KryPådigKram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.