akutbesök

Akutbesök på ortopeden

Häromkvällen fick jag tillbringa kvällen med ett akutbesök på ortopeden. Och jag vet fortfarande inte vad som har hänt. Jag skulle sätta mig på en stol och då var det som om en kniv stack mig rakt igenom mitt knä. Efter det hade jag ont och ibland så kom samma smärta tillbaka i knät när jag gick. På eftermiddagen upptäckte jag att min fotled var svullen. Jaha, då är det bara att uppsöka läkare. Men jag  vet fortfarande inte vad som har hänt i mitt knä? Och ingen aning varför fotleden är svullen?

Just nu hemma med foten i högläge känns det som om jag har tappat bort mig själv lite… Hmm är det hösten som börjar att smyga sig på mig? Det där med höst-och vårdepressioner dyker upp i huvudet och jag funderar hur det har varit med mig genom åren. Inte tror jag att jag är någon specifik vår eller höstmänniska direkt. Jag är väldigt förtjust i alla årstider och variationer och sämst tycker jag om perioden mellan november och februari.

Vill du kan du läsa mer om årstidsbundna depressioner här på vårdguiden.

 

akutbesök

Jag sätter nog klorna i sommaren ett tag till och bär shorts hemma idag 🙂 Haha men mest för att bandaget är i vägen för jeans. Men det var en ganska så skön morgon i dag och jag satte mig på altanen och drack mitt morgonkaffe. Stickade tröjan åkte på efter en stund dock.

Nog om mitt knä och mina funderingar angående det. Nu kommer jag till nästa fundering: min dahlia imperialis som jag inte har bestämt mig för om jag ska ta in och försöka få att blomma i november eller inte. Den är stor och inne behöver den extra ljus om man ska få den att blomma här i Sverige. Mer om just denna dahlia kan ni läsa om här. Jag funderar på att göra ett försök.

akutbesök

 

Ha en fin dag!

Kram

 

6 kommentarer

 1. Det lät inte bra. Konstigt att ortopeden inte kan ställa en diagnos. Hoppas att du hittar någon som vill hitta orsaken till problemet. Krya på dig!

 2. Krya på dig Carina! Hoppas att ditt knä snart blir bättre samt fotled ?

  Önskar dig en Trevlig helg ???

 3. Knän är kinkiga och när de krånglar gör det väldigt ont. Jag har haft något liknande men medan jag funderade på åtgärd (jag är långsam) så gick det tack och lov över. Hoppas att ditt onda och svullnaden ger med sig snart.

  Har du bara plats inne så kan du väl göra ett försök med dahlian.

  1. Carina
   Author

   Ja jag tror vi ska göra plats för den. Värt ett försök…och roligt att testa.
   Tack ja knän men också fotleden som är svullen kan vara jobbigt. Men nu åker jag tillbaka till ortopeden 🙂
   Ha en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.