rulltårta

Sensommar-rulltårta med hallon

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Sensommar-rulltårta med hallon

Godmorgon där ute i “stugorna”. Vad sägs om en sensommar-rulltårta med hallon idag?

Den är både glutenfri och veteproteinfri. Jag har inga egna hallon och var inte så sugen på att ta de frysta så jag chansade att ica hade färska. Och till min glädje hade de det. Lite dyrt kanske men jag ville ha färska och då fick det bli så. Nu är det full fart här och jag måste packa med mig lite mat och bofika innan jag åker iväg.

rulltårta

Här kommer iallafall receptet på min glutenfria rulltårta. Jag hämtar receptet från en bok :”Baka glutenfritt” Jag rekommenderar verkligen boken om ni vill baka glutenfritt.

 

rulltårta

Ca 15 bitar

4 ägg

110 g rårörsocker

140 g potatismjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning: 400g färska bär

Fyllning Smörkräm (man kan också göra en kokosfrosting)

150 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

1/2 tsk vaniljpulver

1 äggula

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner potatismjöl och bakpulver. Bred ut på en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i 5 min. Stjälp upp på sockrat papper och ta bort pappret. Jag lägger över en fuktig handduk så spricker den inte lika lätt.

Smörkräm: Vispa smör och florsocker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Tillsätt äggulan och vispa någon minut till.

Bred ut krämen på kakan och strö över hallonen när kakan har svalnat. Rulla ihop, ät och njut!

 

Nu ska jag åka och hämta min mamma och sen bär det iväg till torpet.

Ha en fin lördag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.