FotografiTankar/Inspiration

Fantastiska dahlior

När man lyckas med sina blommor blir i alla fall jag oerhört lycklig och varm i hjärtat. I år beställde jag hem dahlior från Zetas trädgård. Två av mina knölar var av samma sort, men det blev två helt olika i färg och form. Den som är mera rosa är stor till bredd och höjd, medans den mer röda är  hög men inte så bred. Vet inte om det blev fel i leveransen eller bara en tillfällighet och att det kan bli så. Men fantastiska är de  ändå.

Det här är den som är mer rosa än röd. Och jag lovar, efter den här sommaren verkar det som om blommorna aldrig tar slut.

Jag tycker att det är svårt att få rätt färg när jag fotograferar. Kanske beror det på den starka solen…. Den här är riktigt djupt röd i färgen och gul i mitten. De är så vackra och fjärilar och humlor gillar dem också, så vi sitter ofta vid blommorna, jag och fjärilarna…

Torrt är det och träden tappar sina löv. Man kan tro att hösten är här.

Vissnande blommor kan också vara oerhört magiska och vackra.

4 thoughts on “Fantastiska dahlior

  1. Dahlior är en av mina favoriter. När vi köpte vårt första hus var det dahlior som jag planterade först. 😀
    Jättefina bilder! Ja, hösten syns överallt fast utan de fina höstfärger. Undrar om vi får färgerna ändå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.