Grillkväll i torpet

I går var det en härlig ljummen kväll och vid torpet tändes grillen. det är fortfarande lite för mycket mygg för min smak tyvärr. Så maten får ätas inne i det lilla köket.

I går blev det grillad ryggbiff med pesto och sallad. Under tiden som köttet låg i marinad ( ca 30 min) gjorde jag salladen och peston.

Salladen: en halv kruka romansallad, en halv röd paprika, en halv gul paprika, ett halvt fänkålsstånd och olivolja. Strimla alla grönsaker och förväll sedan fänkålen i lättsaltat vatten. Blanda grönsakerna och ringla över olivoljan.

Min favoritpests gör jag så här:

2 krukor basilika, 25 g linjenötter, 4 msk olivolja, 1 dl riven parmesanost, 2 vitlöksklyftor. Jag brukar faktiskt hoppa över saltet. Det gillar jag. Mixa ihop allt och häll i olivoljan i en fin stråle.

Biffen låg som sagt ca 30 minuter i marinad: 2 skivor biff, 1,5 maka japansk soja, 0,5 msk honung, 0,5 msk rödvinsvinäger, svartpeppar och 0,5 tsk salt.

Sedan grillas de ett par minuter på var sida.  Vinet vi hade till hade vi beställt  och är ett medelfylligt vin och passar bra till en grillad köttbit. Här kan du läsa mer om vinet och även göra en beställning. Prisvärt och gott vin enligt mig.

4 kommentarer

 1. Låter som en härlig middag, den peston ska jag testa. Om mygg: Vi har fått in mygg på torpet. Det känns som om de är fler inomhus än ute. Jättemysko och mycket jobbigt. Första natten sov jag inte, slogs med myggen och sen dödade jag massor, hela fönstersmygen var full med mygglik och blodfläckar. Jag förstår inte var de kommer in, det har aldrig hänt tidigare.

  1. Carina
   Author

   Peston ska du verkligen testa!
   Myggen: men usch och fy!!! Då blir det ju jobbigt att sova :-/

 2. Låter väldigt gott. Både maten och vinet. Läckra bilder gör det inte precis sämre 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.