Trädgård

Trädgårdsliv

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Odla.nu

Visst är det fantastiskt med sommaren som verkligen kom tidigt! Tyvärr inte en droppe regn har det kommit på ett tag nu så gräsmattan börjar att gulna. Men växterna trivs och frodas och humlorna surrar bland blommorna i stäppsalvian. Nu finns den här till rabatterat pris. I dag köpte jag även en ros på stam som jag inte fotar än. Hoppas att jag klarar den.

De vita blommorna trivs bra också, men jag glömde bort vad de heter. 🙂 Men här hittar ni någon liknande och även den vit. Jag har en speciell kärlek till vita blommor, men jag vet inte riktigt varför. Stamrosen jag köpte var också vit, White Meilove.

Just nu är det rabarbertider och visst är rabarbersaft läskande en varm sommardag. Här kommer ett gott recept:

  • 2 kg rabarber
  • 1 1/2 l vatten
  • saft från 1 citron
  • saft från 1/2 apelsin
  • 1 kg strösocker

Skölj rabarbern och skär den i bitar. Koka i vattnet tills rabarbern är helt mjuk. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron- och apelsinsaft. Koka ett tag och ställ åt sidan. Jag brukar vänta en kort stund innan jag tar bort skummet.  Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt. Jag brukar även blanda rabarber med jordgubbar ibland – supergott

Ha en fin söndagskväll !

2 thoughts on “Trädgårdsliv

  1. Härliga bilder! Vi fick äntligen lite regn men det är en droppe i havet. Bärbuskarna får redan gula blad. Rabarberpaj är inte så dumt heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.