BoktipsTankar/Inspiration

Gudinnekod, vad är det?

Inlägget är reklam för Bokus och innehåller annonslänkar

För några år sedan var jag med i en grupp där vi skulle få recensera  böcker. Vid ett tillfälle fick jag läsa ” Gudinnekoden” av Maria Ivarsson. Det är en lustfylld, humoristisk och peppande dejtingbok för kvinnor. Jag får uppfattningen om att den ska lyfta och stärka kvinnan under tiden som hon letar efter den rätte. I dag hittade jag boken i mitt skåp på jobbet med en postitlapp på där det stod: ” Tack för lånet – många skratt! / P” Jag hade alldeles glömt bort att jag hade lånat ut boken till en kollega och vän. Jaa nog skrattade jag allt när jag läste boken.

Jag skrattade och rodnade om vartannat när jag läste sida för sida. Och samtidigt fick jag väldigt många kloka tankar och tips. Egentligen är boken tänkt som en månadsguide som sträcker sig över fyra veckor och varje dag får man en ”gudinne” uppgift. Tanken bakom boken tror jag är att öka sin självkännedom, ta eget ansvar i relationer och att må bra själv när man ger sig ut för att dejta. Författaren vill också få fram hur viktigt det är att ta reda på hur betydelsefull kärleken är i just ditt liv och se till att hela tiden påminna dig om det. Det är också lika viktigt att ta emot en kärlekshandling  som att ge i en kärleksrelation.

I slutet av boken finns också ” Övningar och gudinnetips” : * Medveten närvaro * Mental träning    * Lyssna in i själen 

 Sju tips för att dejta som en gudinna :

1  Förbered dig inför dejten

2  Klä dig som en gudinna

3  Flörta utan mål

4  Var kärleksfullt ärlig och autentisk

5  Le, lyssna och ställ frågor

6  Tala om ifall du vill ses igen

7  Följ upp dejten om du vill ses igen

Boken finns bl.a. att köpa här på Bokus

Vill ni ha lite rolig läsning men samtidigt lite kloka råd, köp den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.