Lata dagar

Oj oj, idag har det nog varit varmaste dagen i majmånad. 28 grader i skuggan. Visst är det underbart, men oj vad seg man blir. Planterat lite örter och annat. 

Förra sommaren såg min mårbacka ut så här. Nu har jag tagit sticklingar och planterat alla, så får se hur de tar sig.  Jag älskar verkligen pelargoner och tror att jag alltid haft de i mina fönster om somrarna trots att det vissa år inte ” har varit på mode” med just dessa gammaldags blommor. När äldsta sonens lärare i åk 3 gick i pension fick jag en pelargon av henne som kom från hennes mamma. Tyvärr klarade jag de inte och för några år sedan dog moderplantan…..jättetrist.

När jag ser bilden från förra året blir jag åter igen sugen på att skaffa en plättar på tråd. Hahaha den dog i vintras. Jag är inte så bra på blommor säger min mamma *ler*

 

I år har det kommit rosenskära i krukan och en annan liten vit blomma som jag glömt namnet på. I zinkkrukan står dahlia imperialis och växer. Den ser ut att trivas fortfarande och jag håller tummarna att den växer. Den är jag riktigt nyfiken på.

 

En mörkt Här Här är det en sammetsröd pompondahlia med namnet Natal.  Den har mycket vackra täta kronblad. Den ska passa bra och vara väldigt hållbar som snittblomma.  Hoppas hoppas att jag lyckas.

 

Stäppsalvian med rosa blommor i långa spiror och är omtyckt av fjärilar och bin. Den har jag planterat mellan dahliorna. Jag funderar också på något fint gräs  att ha framför dahliorna. Som sagt, idag har varit en riktigt lat dag. Nu blir det lite grill till kvällen. Ha en riktigt fin lördagkväll!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.