Fina böcker och Glutenfri prinsesstårta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för bokus

I lördags hade vi dop för mitt minsta barnbarn. Det var så fint och en strålande dag. Min mellanson var en av faddrarna och köpte bl.a. en bok av Jan Lööf. Han själv och hans bröder tittade alltid som barn i hans böcker hemma hos sin farmor. På Bokus hittar ni hans böcker.

Boken som sonen valde är Jan Lööfs Sagosamling. En påkostad och fantastisk samlingsvolym från en av Sveriges största barnboksskapare. Han har restaurerat alla gamla böckers illustrationer så de motsvarar hur de en gång såg ut i original. Boken hittar ni här

Tårtan som jag blev ombedd att göra skulle vara glutenfri. Det var lite pyssel med den må jag säga. Jag gjorde den även laktosfri. Då jag aldrig hade vispat laktosfri grädde hade jag ingen aning om att man behövde vispa hårdare än vanlig grädde. Så när krämen blandades ihop blev den alldeles för rinnig och när det var dags att lägga ihop tårtan rann krämen ur. Marsipanen sprack när den skulle på och jag höll på att bryta ihop!

 

Receptet jag gjorde efter hittade jag i en tidning “Baka glutenfritt”nr 1 2017. Det är en vanlig prinsesstårta. Receptet är från Stockholms äldsta glutenfria bageri: Kea Bageri

Men trots strul så blev tårtan underbart god och omtyckt av de som åt av den.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.