En ö med känslor

“En gång i tiden,så fanns det en ö där alla känslor levde.
Glädje, sorgsenhet, förståelse och alla de andra känslorna, inklusive kärlek.

En dag fick alla känslor reda på att deras ö skulle komma att sjunka till havets botten. Så alla känslorna förberedde sig på att ge sig av. Kärlek var den enda som stannade. Hon ville njuta av paradiset på ön så länge som det var möjligt att stanna kvar.

När ön nästan gått under, beslöt sig kärlek för att det var tid att ge sig av. Hon började titta efter någon som hon kunde be om hjälp, och precis då passerade rikedom ön, i en flott båt.

Kärlek frågade: “rikedom, får jag följa med dig i din båt?”
Rikedom svarade: “jag är ledsen, men här i båten är så mycket silver och guld, så det finns inte plats till någon mer”.

Då beslöt sig kärlek för att fråga Förnämlighet om hjälp, hon passerade precis i en vacker båt. Kärlek ropade till henne: ” Förnämlighet, snälla hjälp mig!” ” Jag kan inte hjälpa dig, svarade Förnämlighet, du är alldeles våt och kommer att förstöra min vackra båt….”

Den nästa som passerade Kärlek var Sorgsenhet. Kärlek vädjade:”Sorgsenhet, snälla, låt mig få åka med dig” Sorgsenhet svarade: “Kärlek, jag är ledsen, men jag behöver vara alldeles ensam just nu”.

Sen såg Kärlek Glädje. Kärlek ropade: “Glädje, snälla ta mig med dig”. Men glädje var så euforisk att hon inte ens hörde Kärlek ropa.

Kärlek började att gråta. Då hörde hon en röst som sa: “Kom Kärlek, jag tar dig med mig”. Det var en av känslorna. Kärlek kände sig så välsignad och överlycklig att hon glömde fråga känslan om hennes namn. När de kommit i land for känslan iväg. Kärlek förstod då hur mycket hon stod i skuld till den känslan. Sen fann Kärlek Förståelse och frågade: ” Vem var det som hjälpte mig?” “Det var tid”! Svarade förståelse.
“Men varför hjälpte hon mig när ingen annan ville”?, frågade Kärlek.
Förståelse log och med sin stora visdom och kännedom svarade hon….:
“Eftersom bara tid är kapabel till att förstå, hur stor kärleken är”!
Skribent okänd!

Jag vet inte var jag hittade denna text, men jag tycker att den är jättefin. Ha en fin onsdag alla!

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.