Herrhattar från förr

I dag visar jag min morfars hattar. Sedan igår har jag sökt på nätet för att se om jag hittade något om hattaffärer eller hattmakare runt trakterna Lidköping med omnejd. Det verkar hur svårt som helst eller så letar jag fel. Jag kommer kanske leta vidare, för jag blev så förtjust i dessa vackra gamla hattarna.

En sommardag på finutflykt så hade kanske min morfar på sig den här. Bonde som han var hade han den knappast i ladugården eller på åkern. 🙂

Den här är säkert varm och skön på huvudet, men öronen då?

Jodå, öronlappar finns.

Det enda jag hittade från mormors och morfars trakter var en artikel om en hattaffär i Lidköping. Tyvärr lever ju inte min mormor och morfar då de lämnade jordelivet 1974 och 1981.  Min fina mormor och morfar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.