Vad är det för bär

Har ni hört talas om detta fina gula bär? Vet ni vad det är och hur nyttigt bäret är? För några år sedan var det nog en dolds bland bär i Sverige. Ganska sura tycker jag men otroligt nyttiga.De är små,orangefärgade och växer på buskar. Bären innehåller sex gånger så mycket C-vitamin som en apelsin och är i samma klass som vinbär. De innehåller även vitamin A, E, K, B samt B12 och folsyra. De innehåller också höga halter av omega 7. Omega 7 är ju bra för slemhinnorna.
Så testa att göra en smoothie på dessa otroligt nyttiga bär.

En banan, lite havtornsbär samt turkisk yoghurt mixas. Vill man kan man ha i lite honung i också.
Jättegott!!
Skalet och fruktköttet finns kvar när bären pressats och innehåller hälften av den nyttiga och värdefulla oljan. Havtorn är en stenfrukt som innehåller ett frö per bär. Även i kärnorna finns olja, i oljan finns ca 89 % av de omättade fettsyrorna och  även största delen av E vitaminet och K vitaminet.
Bilderna har några år på nacken när jag gjorts smoothies för första gånge. I dag hade jag inte min kamera laddad 🙂
Våga testa och ha en bra lördag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.