Hattar från förr

I morse kom det några sms från min mamma med bilder. Jag öppnade och blev riktigt förälskad! Tänk att min fina vackra mormor har burit dessa underbara hattar. Jag undrar så om det någonsin blir modernt igen att bära hattar på det viset som de gjorde förr…både män och kvinnor. Vilka hantverk!

Mormors hattar har jag för mig är specialsydda efter hennes huvud. Någonstans runt Skara, Lidköping eller Götene. Jag vet inte riktigt var då mamma inte har kvar hattaskarna tyvärr. Kan tänkas att hattarna är från ca 1930-1960 tal??

Jag tror..att det här är en kanske vår/sommarhatt. Ursnygg enligt mig.

Så stilig! Tänk sig en snygg dräkt och högklackade skor….

Snygg men äkta päls tyvärr. Frös man inte om öronen?

Jag har även  bilder på min morfars hattar och dessa visar jag i ett annat inlägg.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.