Vaknade tidigt och ute är det 14 minus. Solen kikar fram mellan molndis och dt ser ut att bli en fin morgon. Hopp upp och ut i köket för att blanda ihop:

  • 35 ml diskmedel
  • 35 ml glycerin
  • 2 kryddmått socker
  • 200 ml varmt vatten

Ja nu ska det bli fina bubblor av det här tänker jag. Byltar på mig kläder och gör iordning kameran och sätter den på stativet. Glycerin gör bubblorna tjockare, och sockret gör att ytan får de vackra kristallerna. Sedan kommer man till problemet med hur man ska frysa bubblorna så att man senare kan fotografera dem.

För bästa resultat ska temperaturen helst ligga på eller under 6 minusgrader. Det går visserligen att frysa bubblor även i mildare väder, men det är svårare och tar längre tid.

Ut i kylan på trappen och börjar jag att blåsa bubblor…..eller nja, försöker. De första går sönder och resten åker vackert iväg men, plopp, så spricker de när de landar. Några små får jag till och en hamnar snyggt på stativbenet, men går sönder innan jag hinner få loss kameran från stativet.

Får till en till som är liten och jag ser hur den börjar att stelna. men innan bild så går den sakta sönder…. Och jag börjar att frysa så smått då jag har problem med vita fingrar.

Nåja, idag ska jag köpa sugrör och se om det går bättre att få till kristallbubblor. Njut så länge av bubblorna jag fotade en sommar för ett par år sedan.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.