Recept

Hembakat och gluten/vetefritt

Känner ni för att baka i helgen? Glutenoch veteproteinfritt? Testa dessa goda frallor!

Äntligen känner jag mig 100% nöjd med mina gluten/vetefria havrefrallor. Det är precis som jag har läst att det tar ett tag att lära sig baka glutenfritt bröd.

Tredje gången gillt sägs det. Och det verkar ju stämma. Eller så är de bakade med kärlek just idag. *ler*Den här gången var jag riktigt noga med att ha kallt vatten på händerna och bara forma bullar utan att rulla. De jäste bättre och med kallt vatten på händerna var det mycket lättare att handskas med degen som är lite klibbigare än vanlig deg.

 

25 g jäst

2 msk honung

800 g fingervarmt vatten

365 g havremjöl

180 g bovetemjöl

35 g grovmalet psylliumfrön

1 1/2 tsk salt

2 tsk brödkryddor

om man vill 125 g russin

Blanda jäst med vatten och honung.

Mät och blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ihop med vätskan.Blanda någon minut.

Vill man ha russin i så blanda i dessa.

Degen är väldigt klibbig men sväller och sätter sig.

Jäs i 1 – 1 1/2 timme. Dela degen i 16-18 delar.

Fukta händerna med vatten och forma bullar utan att knåda. Pudra över med havregryn och låt jäsa i 35 – 45 min.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 25 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.