Vårkänslor

Från kalla vinterdagar till regn och moddiga vägar. Så ser våra dagar ut och det är inte så mycket att klaga på. Det är ju så det är.

Men inne vaknar sakta pelargonerna till liv och sticklingarna börjar att få rötter. Varje år lär man sig något nytt om sina blommor. Hörde eller läste någonstans (kommer inte ihåg vad) att man inte ska snurra på blomkrukorna när växterna är på väg att förnya sig. Gör man det så blir de stressade. Så just nu ser mina mårbacka pelargoner lite roliga ut då alla blad drar sig mot ljuset.

 Jag har alltid älskat pelargoner, även när de inte har varit så populära. De är så  enkla men ändå så maffiga. De här är bilder på min mårbacka sedan tidigare år och ja jag har de vid liv fortfarande.

Ha nu en riktigt bra tisdag!

8 kommentarer

 1. Åh så vackert med pelargoner!

  Hur gör du för att ta sticklingar och få rötter till dina ”nya” pelargoner?
  Jag tog sticklingar av min Westerlund när jag skulle ändå klippa ner den vuxna plantan.
  Det blev rötter på sticklingarns när det stod i vattnet.
  När jag satte sticklingarna med rötter i jorden så dog dom. Så jag behöver lite råd här ?
  Jag älskar pelargoner ?

  Kram och Tack från mig till dig ❣️

  1. Carina
   Author

   🙂 Tack och visst är det härligt med blommor och vår


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.