Stämningsfullt med blommor

Jag är helt tagen av att rosen på bilden har stått i mitt kök i tretton dagar nu. Jag köpte en bukett på onsdagen och plockade ur några blommor som jag och mina söner skulle ha som handblommor. De andra fick stå kvar. Två st har jag slängt tidigare och fyra i dag. Men denna är fortfarande vacker! I blomsteraffären sa de att det är kallt vatten som gäller, inte varmt för då frodas bakterierna. Och jag följde det de lärde mig och har bytt till fräscht vatten ungefär varannan dag. Underbara rosor!

julstjärna

I helgen som var blev jag så inspirerad av fina julstjärnor i butiken. Kände att det var dags att smygstarta adventspyssel. Jag vill absolut inte ha för mycket, men lite blommor och ljus piggar upp. Just denna julstjärna ska tydligen vara lite extra tålig. Det ska bli spännande att se om jag klarar den 🙂

amaryllisAmaryllis hör till julen tycker jag och i år blev det en vit. Den kanske hinner blomma innan jul, men det gör ingenting.

Lykta husSpeglingar i bordet

7 kommentarer

 1. Åhh.. ser att det redan finns lite julstämning här hos dig, så fint! Själv har jag inte tänkt tanken på julen ännu.
  Fantastiskt att du lyckats hålla rosen vid liv så länge, den är verkligen underbart vacker. Köpte rosor på vår bröllopsdag i somras, de höll knappt en dag 😕
  Önskar dig en fortsatt fin tisdag från Malta Carina 😀

  1. Precis så har det varit för mig också. Vet inte om det berodde på kallt vatten eller om jag bara haft tur 😉 Hihi julen är långt borta för mig också, men när jag sprang på blommorna kliade det lite i näsan av juldoft 🙂
   Kram från Uppsala till dig <3

 2. Åhh.. ser att det redan finns lite julstämning här hos dig, så fint! Själv har jag inte tänkt tanken på julen ännu.
  Fantastiskt att du lyckats hålla rosen vid liv så länge, den är verkligen underbart vacker. Köpte rosor på vår bröllopsdag i somras, de höll knappt en dag 😕
  Önskar dig en fortsatt fin tisdag från Malta Carina 😀

 3. Åhh.. ser att det redan finns lite julstämning här hos dig, så fint! Själv har jag inte tänkt tanken på julen ännu.
  Fantastiskt att du lyckats hålla rosen vid liv så länge, den är verkligen underbart vacker. Köpte rosor på vår bröllopsdag i somras, de höll knappt en dag 😕
  Önskar dig en fortsatt fin tisdag från Malta Carina 😀

  1. Precis så har det varit för mig också. Vet inte om det berodde på kallt vatten eller om jag bara haft tur 😉 Hihi julen är långt borta för mig också, men när jag sprang på blommorna kliade det lite i näsan av juldoft 🙂
   Kram från Uppsala till dig <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.