Saffransglass och kardemummasnittar

Det var länge sedan jag bakade. Men i helgen fick jag lite julkänsla då jag köpte “Baka Glutenfritt” nr 2/2017. Den innehåller härlig julbakning. Eftersom vi inte äter så mycket kakor blev det saffransglass. Perfekt avslut till lördagens spenat och fetaostpaj. Kardemummasnittarna  passade perfekt till den lena och krämiga glassen.

DSC07760.jpg

3 port.

3 äggulor

1/2 dl socker

1,5 msk honung

0,5 g saffran

3 dl vispgrädde

Äggulor och socker vispas pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Men jag vispade inte grädden då  jag hällde blandningen i en glassmaskin.

DSC07759

Kardemummasnittar ca 24 st

120 g smör

1 dl socker

1 msk ljus sirap

2 dl rismjöl

1 1/4 dl maizena

1 tsk bakpulver

1/2 tsk fiberhusk

1 1/2 tsk hela kardemummakärnor, mortlade

Blanda ihop ingredienserna till en deg. Rulla två längder och platta till dem något. strö hackade pistaschnötter på om du vill. Grädda ca 12-14 min i 175 grader varm ugn. Låt dem svalna något innan du skär snittar. Låt de ligga kvar på plåten och kallna.

 

 

 

 

3 comments / Add your comment below

Kommentera