Med risk för att bli tjatig ;-)

Jag kanske blir lite tjatig med två liknande inlägg efter varandra….. Men då jag har fotograferat så lite, näst intill ingenting på semestern så kan jag inte låta bli att visa  hur duktig jag har varit 😉 hahah *ler*.

Men eftersom brödet jag bakade med mjölmixen inte funkade för mig, då den innehåller vetestärkelse, fick jag testa att göra min egna mjölblandning till samma recept. Hönökakorna var så otroligt goda så jag ville försöka få till det. Tyvärr hade jag inte tillräckligt med rismjöl hemma så det blev en “ta vad jag har kvar” blandning. Jag hade rismjöl, majsmjöl och bovete. Hur mycket av varje vet jag inte då jag blandade ihop allt och mätte till 6 1/2 dl.

DSC07008DSC07011DSC07012

Degen blev fin och jäste otroligt bra. Men när det var dags att kavla ut….Tålamod! Det var lite kladdigt att kavla ut. Blandade lite majsmjöl och havremjöl  till att strö på bordet och ha på händerna. Lite kladdigt och jag fick kavla försiktigt.

Men så goda blev även dessa. De blev väl inte riktigt luftiga och fina som med Lailas mjölmix, som nästan smakade som köpta hönökakor. De jag gjorde i dag blev lite mer kompakta liksom men ändå väldigt fina och supergoda. I dag penslade jag med smält smör eftersom oljan tog slut.

DSC07013DSC07014

7 kommentarer

  1. Mums vad gott det både ser ut och låter!! Bakar aldrig och har inte bakat sen jag vet inte när men visst är det är en viss njutning och ett sätt att koppla av. Doften av nybakat bröd är också något att glädjas åt 🙂 Hemma hos oss är det min man som styr och ställer med glädje i köket så jag har helt kommit av mig. Men det betyder ju inte att jag inte kan baka, eller iallafall prova. Tack för inspirationen !

    1. Härligt att mannen mer än gärna fixar i köket 😉 Jag har fått en lite kick igen och bakar. Tappade lusten när min söner blev vuxna samt att jag blev allergisk mot vete. Men nu med nytt liv o gubbe 😉 och allt måste vara både gluten och vete/sojafritt så känns det skoj i gen….just nu 😀 Ja prova lite du ! Kram

  2. Mums vad gott det både ser ut och låter!! Bakar aldrig och har inte bakat sen jag vet inte när men visst är det är en viss njutning och ett sätt att koppla av. Doften av nybakat bröd är också något att glädjas åt 🙂 Hemma hos oss är det min man som styr och ställer med glädje i köket så jag har helt kommit av mig. Men det betyder ju inte att jag inte kan baka, eller iallafall prova. Tack för inspirationen !

    1. Härligt att mannen mer än gärna fixar i köket 😉 Jag har fått en lite kick igen och bakar. Tappade lusten när min söner blev vuxna samt att jag blev allergisk mot vete. Men nu med nytt liv o gubbe 😉 och allt måste vara både gluten och vete/sojafritt så känns det skoj i gen….just nu 😀 Ja prova lite du ! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.