Lunch och deg på jäsning

I dag testar jag att baka ett nytt glutenfritt bröd och under tiden plockar jag fram lunch som är gårdagens middag. Riktig ( sägs det) chili cron carne. Det gäller att passa på när man har semester och gott om tid och högrev till bra pris. Här är receptet jag följde.

De tillbehör vi hade var: tärnad avokado, salladslök, tomater, lite sallad, Skåne mejeriernas laktosfria crème fraich ( så god och den bästa enligt mig ), cheddarost, ris och nachochips. Vill man inte ha ris så kan man ha tortillabröd till. Jag gjorde glutenfria i stekpannan för ett tag sedan men hade stått tillräckligt i köket i går eftermiddag så det blev ris istället.

 

3 kommentarer

  1. Så frestande och så jättesnyggt presenterat !
    Ser att du undviker både gluten och laktos fast det senare kanske inte helt eftersom osten finns med här. Själv har jag på läkares inrådan avstått helt från laktos i en månad nu efter att prover visade att jag inte var gluten intolerant vilket jag misstänkte. Försöker ändå att undvika gluten av andra orsaker 🙂

    1. Ja jag tål gluten men inte veteprotein och gubben tål inte gluten och mår bäst av laktosfritt. Därav allt 😀 Jag tål heller inte soja och ska helst undvika mjölkprotein…men det funkar i mat. Haha ja krångligt och mycket att tänka på. Ost funkar och yoghurt. Har aldrig mått så bra som nu när jag anpassar .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.