FotografiTankar/Inspiration

Skuggor

Ibland är man bara och upptäcker att dagen snart har passerat. 1:a augusti har redan rullat i väg och nu är det bara två veckor kvar av semestern. Det känns som om det är alldeles för långt till  nästa sommar och just nu vill jag inte att sommaren ska ta slut.

I går kväll när vi satt vid köksbordet och ljusen lyste upp i den mörka kvällen tittar jag upp mot en svart stjärnklar himmel. Månen är otroligt magisk på något sätt där den visar sin ena halva. Så fram med kameran och jag byter objektiv för att sedan sätta fast den på stativet. Försökte mig på några bilder….

DSC06943DSC06942

Det blåser och blåser men solen leker in i fönstret och bildar så fint ljus. Kaffekoppen är från en keramiker i Uppland har jag för mig. Tycker mycket om muggarna, men har tyvärr slagit sönder så nu är det bara två. Det blå fatet kommer från Indiska.

DSC06932.jpgDSC06931

Det finns vissa saker i rummet som drar till sig ögonen när solen lyser in och skuggorna från de vajande grenarna utanför gör det lite drömskt på något sätt.

Madonnan är gjord av lavasten från ….tror jag Sicilien. Jag har tyvärr tappat bort lappen där det stod om denna fina madonna.

DSC06888

Knoppen på hushållsrullens hållare lyser så fint i solen. Med rätt inställning av kameran så kan man få till så fina strålar. Roligt att försöka.DSC06884

När jag leker med kameran så fr jag följe ev en lite varelse. Jag vet inte riktigt vad det är. Den vill i alla fall inte sticka mig utan sitter där så fint bredvid mig på kudden. Liksom som om den låter mig fotografera den.

DSC06934DSC06936

I dag blev det några bilder, annars har jag varit sparsam med fotograferandet på min ledighet. Man kan ju tycka det skulle vara mer fotande då, men jag har inte riktigt haft inspirationen till det.

8 thoughts on “Skuggor

  1. Variationsrika och fina bilder ! Knoppen på hushållsrullshållaren blev ju riktigt fin liksom månen. Det vackra porslinet med den vita duken tycker jag mycket om. Själv sitter jag här och känner att jag saknar motiv att fotografera men de finns ju faktiskt ganska mycket i ens närhet som man kanske inte tänker på. Som din hushållsrulleshållares knopp 😉

    1. Tack snälla ? Ja jag hade liksom själv tappat inspirationen när jag idag såg madonnan i fönstret. Kaffemuggen står faktiskt på mitt linnelakan som hör till sängen ?
      Men när det bara “ramlar på en” Då är det bara fram med kameran?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.