Gluten och vetefritt, Recept

Semesterdag med bakning

I dag har det inte blivit mycket känns det som. Förutom tvätt, stickning och på eftermiddagen lite bakning.

Det är inte ofta jag äter godis och kaffebröd. Men ibland är det gott att stoppa något i munnen när man fikar. Så det fick bli barnens favorit när de var små: chokladbollar.

Jag gör mina så här:

200 g smör ( ja just smör…inget annat)

3 dl rårörsocker

6 dl havregryn

Allt detta blandar jag ordentligt för att sedan tillsätta 1 tsk vaniljpulver och 6 msk cacao. Blanda väl och avslutar med 4 msk kallt kaffe. Sedan låter jag smeten vila en stund i kylen. Forma små bollar och rulla dem i kokos.

DSC06749.jpg

Riktigt gott till kaffet!

Och det är ju sommar och semester, så lite gott måste man unna sig. Nu fortsätter jag med lite nyttigare frukostbröd. Ett nytt glutenfritt recept…får se hur det blir.

4 reaktioner på ”Semesterdag med bakning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.