Doften av nyslaget hö!

Fredagen bjöd på den där fina sköna sommarkvällen man bara älskar. När jag kom hem tog jag kameras med mig och gick ut på en promenad. Vindstilla, flugor som surrar och doften av nyslaget hö blandat med avgaserna från traktorn. Man går där vid vägkanten och bara njuter. Det är just då man känner att man är på rätt plats i livet. Ja precis allt känns underbart. Om man är öppen att ta emot allt det fina omkring sig….

DSC06692

När jag går där vid vägkanten så dyker mina barndomssomrar upp i tankarna. Men där var det knastrande grusvägar man promenerade på och letade smultron samtidigt som man hörde morbrors traktor ute på åkern. Känner fortfarande känslan nu när jag går på den asfalterade vägen här jag bor nu.

DSC06691

traktor

En del arbetar sent på fredagskvällen… I en traktor, på ett kontor eller inom vården. Många är de som jobbar på fredagskvällen.

DSC06701

I skogen på andra sidan av vägen lyser kvällssolen genom träden. En liten bit längre fram på vägen möts jag av något äckligt som förstör den fina omgivningen. Någon har slängt en cigarett mitt på vägen! Fy bubblan vad arg jag blir!

DSC06699

Skönt att komma in på gården och njuta av vackra pioner! Verkligen kontraster mot en bild på äcklig cigarett.

DSC06676

4 kommentarer

  1. Visst är det lite konstigt att det är minnen från barndomen poppar upp när man hör en lätt vindbris genom träden blandat med fågelkvitter eller som du skriver gruset som knastrar under skorna. Man hade kanske mer öppna sinnen på den tiden.

    1. Ja det kanske är så, det var inte så stressigt som nu…tror jag. Jag jobbar på skola och barnen vill helst vara inne..titta på iPad eller spela…. Vi ville aldrig vara inne när jag var barn.

      1. Så är det säkerligen. I barndomen kunde jag ligga i gräset och kolla molnens formationer, stressfritt javisst 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.