FotografiGluten och vetefrittMiddagstipsTankar/Inspiration

Det bästa av försommaren

Det bästa av försommaren

Det växer så det knakar

Vilken härlig känsla! Sommaren och ljuset är på väg och växter och grönsaker sträcker sig snabbt fram ur jorden för att njuta av att det äntligen är här.

Gremolata

I gårkväll grillade vi både sparris och kött. En god gremolata hittade jag på någon matsida på nätet.

  • Skal av 1 citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 kruka persilja ( jag plockade persilja direkt från landet)
  • 1/2 dl olivolja

Sparris

  • sparris
  • salladslök
  • pinjenötter
  • lite olivolja
  • salt och peppar
  • parmesanost

Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Mixa citronskal, saften, vitlök, persilja och olivoljan i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Om man inte gjorde som vi….vi grillade sparrisen och salladslöken, så råstek dem i olivolja några minuter. Lägg i salladslöken efter halva tiden. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på fat och toppa med gremolatan, osten och pinjenötterna.

Supergott!

4 thoughts on “Det bästa av försommaren

  1. Aw, this was an extremely nice post. Spending some time and actual effort to make a superb article…
    but what can I say… I procrastinate a lot and don’t
    seem to get anything done.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.